Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το μελλοντικό μεγάλο coupe της Cadillac

Παρουσιάζοντας το Elmiraj Concept, η Cadillac καθιστά σαφή την πρόθεσή της να δημιουργήσει αντίπαλο των premium grand coupe από τη Γερμανία.

Το μήκους 5,21 m δίθυρο αμάξωμα προσφέρει πολυτελές εσωτερικό με διάταξη 2+2 θέσεων. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα, τα κάθετα φωτιστικά σώματα (σήμα κατατεθέν πλέον της Cadillac), το μακρύ καπό, τους θηριώδεις τροχούς των 22 ιντσών και το χαμηλό προφίλ.

Για να κινεί το Elmiraj επελέγη ο V8 με twin turbo και χωρητικότητα 4,5 lt. Η μέγιστη ισχύς του υπολογίζεται στα 500 PS και η ροπή στα 678 Nm. Η Cadillac δεν έκανε πάντως κάποια αναφορά σε επιδόσεις, στοιχείο που δείχνει ότι απέχουμε τουλάχιστον δύο χρόνια από το μοντέλο παραγωγής. Θα ποντάραμε πάντως ότι το μεγάλο coupe που θα προκύψει θα είναι τετράθυρο.

Στο εσωτερικό δένει αρμονικά το δέρμα με το ξύλο, ενώ ο πίνακας οργάνων συνδυάζει το αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο με οθόνη ψηφιακών ενδείξεων. Για να διευκολυνθεί η είσοδος των πίσω επιβατών, τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού σύρονται αρκετά προς τα μπροστά.

[custom_gallery id=»64381″ layout=»masonry»]

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

 

By