Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πολιτισμός στο «Μικρό Παρίσι» των Αθηνών

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Βάθη

petitefranceΣτο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται «κρυμμένο» ένα μικρό Παρίσι, μια περιοχή που εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη, ως τις πλατείες Καραϊσκάκη και Μεταξουργείου και ως τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα.

Εκεί, σε αυτή την υποβαθμισμένη μα και γοητευτική περιοχή, τη γειτονιά του Εθνικού Ωδείου, του κτιρίου της Φίνος Φιλμ, αλλά και πολλών θεάτρων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει ένα πολιτιστικό φεστιβάλ από τις 9 ως τις 16 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος θα παρουσιάσουν σε 30 σημεία του «Μικρού Παρισιού» παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου, εικαστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις, με στόχο την αναγέννηση της περιοχής. Το φεστιβάλ που φέρει τον τίτλο «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Βάθη, όπου μουσικοί, ζωγράφοι του δρόμου, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και μίμοι θα «μεταμορφώσουν» την πλατεία.

AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By