Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το νέο Διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

Ραγδαίες θα είναι από εδώ και πέρα οι εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή καθώς η μέχρι πρότινος ηγετική της ομάδα βρίσκεται από την Πέμπτη σιδηροδέσμια αφού Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

15875C65B976E94B3F9375D33EC2BE97

Με δεδομένο ότι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό και ο φερόμενος ως Νο 2 στην ιεραρχία Χρήστος Παππάς θα βρεθεί στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα πιθανότατα από την Παρασκευή και μέχρι να γίνει η δίκη, θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα νέο «διευθυντήριο» που θα δίνει τις κοινοβουλευτικές γραμμές, θα συντονίζει τη δράση της ΧΑ εντός της Βουλής και θα λαμβάνει τις αποφάσεις στο κόμμα.

Τα ηνία πιθανότατα θα αναλάβει η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια η οποία είναι και ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύεται ο σιδηροδέσμιος -πλέον-αρχηγός της ΧΑ.

Η κυρία Ζαρούλια ή «λοχία Σουλτς» όπως την αποκαλούν πολλοί από τους συναγωνιστές της από οδηγός του άνδρα της -αφού ο αρχηγός της ΧΑ δεν οδηγεί- θα βρεθεί τώρα να τον υποκαθιστά στο κόμμα. Στο νέο διευθυντήριο που θα συγκροτηθεί, ενεργό ρόλο θα έχουν και οι τρεις βουλευτές του κόμματος που συνελήφθησαν το Σάββατο αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, δηλαδή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Nίκος Μίχος.

Μετά την προφυλάκιση του Χρήστου Παππά, κενή μένει και η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ την οποία πιθανότατα θα αναλάβει ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτριος Κουκούτσης.

Ενδεικτικό του ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο διευθυντήριο που συγκροτείται είναι και το γεγονός ότι στην πρώτη διαδικτυακή εκπομπή του Ηλία Κασιδιάρη μετά την αποφυλάκισή του αλλά και μετά την προφυλάκιση των Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά είχε στο πλευρό του την Ελένη Ζαρούλια.

Κασιδιάρης και Ζαρούλια αφού σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά πάντων κάνοντας λόγο για «σκευωρία», «πρωτοφανές έγκλημα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα» και άλλα παρόμοια, τόνισαν ότι διεξάγουν έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα και ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις όλα τα επόμενα χρόνια.

Υπογράμμισαν, επίσης ότι οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς θα είναι πολιτικά ενεργοί ακόμη και μέσα από τη φυλακή αφού δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων και επισήμαναν ότι «τίποτα δεν τελείωσε».

Προφυλακιστέοι οι Μιχαλολιάκος-Παππάς και Λαγός

Ο κύκλος των προφυλακίσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής άνοιξει το πρωί της Τετάρτης όταν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ελήφθη η απόφαση για την προφυλάκιση του αρχηγού του κόμματος και ο κύκλος των προφυλακίσεων έκλεισε το βράδυ της ίδιας ημέρας όταν αποφασίστηκε και η προφυλάκιση του φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης Χρήστου Παππά.

Μιχαλολιάκος και Λαγός περνούν ήδη την πρώτη τους νύχτα σε κελί των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ενώ ο κ. Παππάς περνά τη νύχτα της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ. Από την Παρασκευή θα μεταφερθεί και εκείνος σε σωφρονιστικό ίδρυμα, κατά πάσα πιθανότητα στον Κορυδαλλό.

By