Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ΝΑΤΟ ενδυναμώνει τη θέση του με αφορμή την Ουκρανία

Ενίσχυση της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή, που σημειώνει ωστόσο πως «θέλουμε πολιτική λύση για την Ουκρανία»…

nato600_050314

Στην περαιτέρω ισχυροποίηση των θέσεων του στην ανατολική Ευρώπη προχωρά των ΝΑΤΟ λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή της Ουκρανίας.

Θα γίνει ανάπτυξη νέων δυνάμεων «στη θάλασσα, στον αέρα, στο έδαφος» και μάλιστα «αμέσως», πράγμα που «σημαίνει εντός ημερών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι πρεσβευτές των κρατών-μελών του.

Τα μαχητικά αεροσκάφη του NATO θα πραγματοποιούν περισσότερες υπερπτήσεις στην περιοχή της Βαλτικής, συμμαχικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στη Βαλτική θάλασσα, στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, ενώ συμμαχικές χερσαίες δυνάμεις θα συμβάλλουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατών των κρατών-μελών του Συμφώνου, στην εκπαίδευσή τους και σε γυμνάσια που θα διεξαχθούν, πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Πάντως ο Ράσμουσεν επέμεινε στο ότι το Σύμφωνο εξακολουθεί να ευελπιστεί πως θα δοθεί μια πολιτική λύση στην κρίση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By