Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Νοέμβριο η συζήτηση για πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση παραπέμπει το θέμα των πλειστηριασμών για αργότερα, προσπαθώντας να το αποσυνδέσει από την επίσκεψη της τρόικας το Σεπτέμβριο.

XATZIDAKISΗ άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από το 2014 δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, είναι όμως ένα από τα θέματα της «κρυφής ατζέντας» που φέρνει μαζί της η τρόικα το Σεπτέμβριο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν να προχωρήσει το θέμα, η κυβέρνηση όμως θέλει να το μεταθέσει για αργότερα ώστε να μην αποτελέσει αφορμή εμπλοκής των συζητήσεων, παρόλο που δεν είναι στη λίστα των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ότι: «Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών. Η ρύθμιση θα έρθει στο τέλος του χρόνου, γιατί μέχρι το τέλος θα ισχύει η προηγούμενη».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται απολύτως, παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Υπάρχει ένα πλαίσιο προστατευτικό για όλους τους συμπολίτες μας που είναι σε ανάγκη, μισθωτοί, συνταξιούχοι, των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται απολύτως, από έναν νόμο του 10, τον 3869 και έναν δικό μας, τον 4161 που ενίσχυσε αυτή την προστασία. Κανένας δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη συζήτηση για την πλήρη απελεύθερωση των επαγγελματικών μισθώσεων ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι τα συμπεράσματα της μελέτης της ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί για το θέμα θα συζητηθούν από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και ότι απαιτείται χρόνος, καθώς το ζήτημα αφορά χιλιάδες πολίτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By