Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με Χρυσή Αυγή το ντιμπέιτ Καμίνη – Σακελλαρίδη

Σε έντονους τόνους διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηνών πάνω στα θέματα που αφορούν την πρωτεύουσα και τα προβλήματά της

debate800_210514

Την πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση είχαν την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 στον ΑΝΤ1 οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης πάνω στις θέσεις τους για την πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, κορυφώθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων, με τον Γιώργο Καμίνη να κατηγορεί τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι κλείνει το μάτι προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής εν όψει του β” γύρου. Ο υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης διέψευσε τον κ. Καμίνη, επισημαίνοντας ότι ήδη από την Κυριακή είχε κάνει λόγο για την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών απέναντι στα υψηλά ποσοστά του νεοναζιστικού μορφώματος.

Η Χρυσή αυγή στο επίκεντρο

Η αντιπαράθεση αυτή συνεχίστηκε και στην τηλεοπτική αναμέτρηση, με τον κ. Καμίνη να επαναλαμβάνει τις κατηγορίες αυτές, καθώς και να υποστηρίζει ότι όταν εμπόδιζε τα σισίτια της Χρυσής Αυγής «ήμουν απελπιστικά μόνος». «Πέφτω από τα σύννεφα με την τοποθέτηση αυτή του κ. Καμίνη» απάντησε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι έχει πει επανειλημμένως ότι «εμείς δεν ζητάμε την ψήφο νεοναζί και εγκληματιών, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν γνώριζε». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» μίλησε για «προσπάθεια λάσπης» η οποία, όπως είπε, δείχνει στην ουσία τον πανικό της δημοτικής αρχής «για τη μεγάλη αλλαγή η οποία έρχεται».

Για τη φτώχεια και τις γειτονιές

Σε ό,τι αφορά τις βολές Καμίνη για τα συσσίτια, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι αυτό ήταν το μόνο που έκανε η δημοτική αρχή για το θέμα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο ήταν «στους δρόμους, στα κινήματα και στις γειτονιές» για το ίδιο θέμα. «Δεν θέλω άλλη σπέκουλα σε αυτό το θέμα γιατί ξεπερνάει τα όριά μας και την ψυχραιμία μας» κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σχετικά με την κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας όπου η Χρυσή Αυγή φαίνεται να βγαίνει ενισχυμένη, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η υποβάθμιση σε αυτές τις γειτονιές είχε ξεκινήσει από χρόνια και κορυφώθηκε με την κρίση. «Ο δήμος αθηναίων ανέπτυξε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, στηρίζει 4.000 οικογένειες, έχει 5.500 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ. Οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια, ήταν θέμα της κεντρικής εξουσίας να το αντιμετωπίσει», είπε.

Σε παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται από τα ποσοστά του α’ γύρου ότι έπεισε όλους τους δικούς του ψηφοφόρους του 2012, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «ο κόσμος που επέλεξε να μας στηρίξει, πείστηκε από τη δική μας θετική πρόταση», και «το 79% απέρριψε τη δημοτική αρχή του Καμίνη -μία αρχή χωρίς κανένα έργο».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» υπενθύμισε ότι «μας είχανε ξεγραμμένους» πριν από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και δήλωσε «πολύ αισιόδοξος για το β’ γύρο».

By