Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Το Ντονέτσκ θα ζητήσει την ένωση με τη Ρωσία

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου επομένως θα καταθέσουμε το αίτημα άμεσα» σημειώνουν από την πρόσφατα αυτονομημένη περιοχή

donetsk-republic

«Η Δημοκρατία του Ντονέτσ θα ζητήσει την ένταξη της στη Ρωσική Ομοσπονδία» ανέφερε το Σάββατο ο Αλεξάντερ Μποροντάι, επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, που πρόσφατα ψήφισε για την ανεξαρτητοποίηση της περιφέρειας που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία.

Ο «πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» όπως χαρακτηρίζει εαυτόν ο ίδιος, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε κλίμα εμφυλίου πολέμου». Ο Μποροντάι σημείωσε ακόμα πως «η Ρωσία θα μπορεί να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στο Ντονέτσκ, αν μας αναγνωρίζει ως περιφέρεια της.»

Σημειώνουμε πως την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονέτσκ εν όψει των προεδρικών εκλογών που έχει προγραμματίσει το Κίεβο για την 25 Μαΐου. «Δεν έχουμε κάνει κανένα τέτοιο σχεδιάσμο» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

 

By