Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το οnline πορνό σε… αριθμούς και ο εθισμός

Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε internετικό εθισμό

cheating-online

Αν σας έκαναν την «ερώτηση» «πόσο sites με online πορνό υπάρχουν παγκοσμίως», ποια θα ήταν η απάντηση που θα δίνατε; 1000; 10.000 ή 100.000; Πέφτετε πολύ έξω… Η σωστή απάντηση είναι 420.000.000, όπως προκύπτει από κείμενο της online κοινότητας NoFap, που αναδημοσιεύει το Business Insider.

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, οι λόγοι που οδηγούν τους νέους άνδρες -κατά βάση- στις σελίδες με «ροζ» περιεχόμενο είναι η ευκολία που του προσφέρει το γεγονός πως δε χρειάζεται να μετακινηθούν για να τέρψουν τις σεξουαλικές τους διαθέσεις, όπως και το ότι είναι εντελώς δωρεάν το να βρουν όσο πορνογραφικό υλικό ζητούν.

Συνεχίζοντας το άρθρο, αναφέρει ότι έρευνες που έχουν γίνει σε αρουραίους και άλλα ζώα, δείχνουν ότι η αλλαγή εικόνων και σκηνών με διαφορετικές γυναικείες παρουσίες ολοένα και αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση στα αρσενικά, ενώ αντίθετα η συνεχόμενη παρουσία της ίδιας θηλυκής εικόνας ρίχνει συνεχόμενα τη λίμπιντο.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι πως το δεύτερο μεγαλύτερο πορνογραφικό site στις ΗΠΑ (βάσει χτυπημάτων) έχει κάθε μέρα 100.000.000 views, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού αμερικανικού πληθυσμού. Ακόμα, η έρευνα της NoFap δείχνει ότι το 42% των ανδρών σπουδαστών στις ΗΠΑ επισκέπτεται καθημερινά κάποιο πορνογραφικό site, ενώ από την ίδια δημογραφική ομάδα το 12% περνάει 5 ή και παραπάνω ώρες περιηγούμενο στις εν λόγω σελίδες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By