Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το ποντίκι επέστρεψε!

Tο πιο αναγνωρίσιμο κινούμενο σχέδιο σε όλο τον κόσμο, Μίκυ Μάους, επανέρχεται

Mickey-Mouse-Wallpapers-3Ο Μίκυ Μάους, το πιο αναγνωρίσιμο κινούμενο σχέδιο σε όλο τον κόσμο επανέρχεται με ρετρό μεταμόρφωση σε μια καινούργια σειρά ιστοριών μικρού μήκους. Τα κινούμενα σχέδια παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Γουόλτ Ντίσνεϊ στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο φιλοξενεί παλιές ταινίες και αναμνηστικά από τον Μίκυ Μάους.

Πρόκειται για ιστορίες που έγιναν με τον παλιό κλασικό, δισδιάστατο τρόπο, που φέρουν όμως και κάποιες μοντέρνες πινελιές στην απεικόνιση του ήρωα και των υπόλοιπων φίλων του: της Μίνι, του Ντόναλντ Ντακ, του Γκούφι και του Πλούτο.

«Όταν μου έδωσαν την ευκαιρία να μπω εδώ μέσα και να παίξω με τον Μίκι Μάους, αισθάνθηκα αμηχανία. Εδώ βρίσκεται ο πρόγονος όλων των χαρακτήρων των κινουμένων σχεδίων, ο αυθεντικός γεννήτορας των πάντων» αναφέρει ο Πωλ Ράντις, σκηνοθέτης και παραγωγός στο Euronews. Οι καινούργιες ιστορίες του Μίκι έχουν σύγχρονο πλαίσιο, αλλά διαθέτουν κάτι από την αθωότητα και την αφέλεια που είχαν οι περιπέτειες του ποντικιού, τις δεκαετίες του ’20 και του ’30. Παράλληλα το φόντο που υπάρχει στις ιστορίες του Μίκυ και της παρέας του, έχει επηρεαστεί από τη γραφιστική των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

«Το στυλ δανείζεται πολλά στοιχεία από το παρελθόν, που αγαπήσαμε και μετατρέπεται ταυτόχρονα σε ένα φουτουριστικό, μοντέρνο, πολύ σημερινό σχέδιο. Ο δικός μας Μίκυ και η παρέα του έχουν επηρεαστεί πολύ από το καθιερωμένο στυλ των κινουμένων σχεδίων της πρώτης εποχής. Υπάρχουν πολλά γραφιστικά στοιχεία από τη δεκαετία του ’50 και του ’60, στο φόντο του κινουμένου σχεδίου. Όλα αυτά μαζί λειτούργησαν ως έμπνευση για να κάνουμε κάτι εντελώς καινούργιο», επισημαίνει ο Μάικ Μουν, Αντιπρόεδρος της Τηλεόρασης της Ντίσνεϊ.

Στη μια ιστορία ο Μίκυ προσπαθεί να προλάβει ένα τρένο στην Ιαπωνία, ενώ σε μια άλλη βρίσκεται στη Γαλλία αγοράζοντας μπαγκέτες. Ο διεθνής αέρας των καινούργιων ιστοριών δεν πρέπει να μας ξενίζει, καθώς το κανάλι της Ντίσνεϊ εκπέμπει σε περισσότερες από 160 χώρες. Οι είκοσι καινούργιες ιστορίες του Μίκυ Μάους θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από τις 28 Ιουνίου.

By