Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το πρώτο debate Σπηλιωτόπουλου – Σακελλαρίδη

«Σφίγγα» και οι δύο υποψήφιοι για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

kairos athina

Το πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ είχαν το βράδυ της Πέμπτης στο Action 24, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν επικριτικοί για τα πεπραγμένα Καμίνη ενώ διασταύρωσαν τα ξίφη τους κυρίως για τον τρόπο αντιμετώπισης του παρεμπορίου.

Κληθέντες να ονοματίσουν τα τρία βασικά προβλήματα της Αθήνας οι κύριοι Σπηλιωτόπουλος και Σακελαρίδης μίλησαν για την ασφάλεια, το παρεμπόριο και την εικόνα της πόλης ο πρώτος και για την κατάσταση της κοινωνίας, την ανάγκη να κρατηθεί η πόλη ζωντανή και την ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη, ο δεύτερος.

Τα βασικά σημεία στα οποία διαφώνησαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αστυνόμευση στην Αθήνα και η διαχείριση του προβλήματος του παρεμπορίου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιτέθηκε στον κ. Καμίνη για την απουσία ελέγχων από τη δημοτική αστυνομία τα τελευταία 3,5 χρόνια προτείνοντας τη δημιουργία μητροπολιτικής αστυνομίας ενώ ο κ. Σακελλαρίδης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας ως κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Για το παρεμπόριο ο υποψήφιος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν θα δείξει την παραμικρή ανοχή προτείνοντας την καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων σε υψικάμινο ή με ειδικές μπογιές ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην πάταξη του λαθρεμπορίου στην πηγή του αναφέροντας, όμως, ότι και ο κόσμος στρέφεται σε αυτες τις λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθέντες, τέλος, να τοποθετηθούν για το ποιον συνυποψήφιό τους θα στήριζαν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε περίπτωση αποκλεισμού τους από τον πρώτο γύρο, αφού αρχικά εμφανίστηκαν σίγουροι ότι θα είναι υποψήφιοι και τη δεύτερη Κυριακή, ο μεν κ. Σπηλιωτόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης του Γιώργου Καμίνη αλλά δεν αποκάλυψε τα χαρτιά του για τα υπόλοιπα πρόσωπα λέγοντας ότι θα αποφασίσει βάσεθι των προγραμματικών θέσεων, ο δε κ. Σακελλαρίδης έκλεισε την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με υποψήφιο από τη ΝΔ λέγοντας ότι είναι μεγάλο το πολιτικό χάσμα που τους χωρίζει.

By