Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα ραντεβού του Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση με το Γ.Γ του ΟΗΕ

SAMARAS-NEW2Από την Τετάρτη 7 Αυγούστου και για τρία γεμάτα 24ώρα, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί διαδοχικές επαφές στις ΗΠΑ με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της χώρας, την ενίσχυση του γεωστρατηγικού της ρόλου και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το σημαντικότερο ραντεβού είναι, προφανώς, αυτό της Πέμπτης, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, στις 15:00 ώρα Ουάσιγκτον, θα περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου για τη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Την προηγουμένη, Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε κορυφαίο think tank της Ουάσιγκτον (CSIS), θα έχει συνάντηση με την ηγετική ομάδα της Washington Post ενώ το ίδιο βράδυ θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων.

Την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, στη Βνέα Υόρκη, το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα και τα εθνικά ζητήματα συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Πμαν Κι-Μουν ενώ ο κ. Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την εκδοτική ομάδα των New York Times, τον επικεφαλής του Αμερικανο-Εβραϊκού Συμβουλίου Ντειβιντ Χάρις, το Δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλουμπεργκ, εκπροσώπους της ομογένειας ενώ θα επισκεφθεί και το Ground Zero, το σημείο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By