Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το σοσιαλιστικό κόμμα του Τζουμάκα

Σοσιαλιστικό κόμμα ιδρύει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας.

αφισα Ανδρέα συνέδριο ΠΑΣΟΚΣτην επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, το παλιό στέλεχος του Κινήματος Στέφανος Τζουμάκας, ανακοίνωσε την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Σοσιαλιστικού Κόμματος . Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τη μνημονιακή πολιτική και τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με τις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς, τις οποίες χαρακτήρισε πολιτική απάτη.

«Οι αρχές της 3ης Σεπτέμβρη έχουν διαχρονική αξία, στη βάση της αρχής ότι οι προοδευτικές ιδέες, αξίες και αρχές πρώτα και κύρια ασκούνται έμπρακτα.  Η χώρα, με την ευθύνη των ηγετικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.,  είναι σε μεγάλη κρίση και δοκιμασία εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών  και των μνημονίων», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι ηγετικοί παράγοντες του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών της ήττας, στα πλαίσια του επίσημου «μνημόσυνου» του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο χρόνια επεδίωκαν να επιτύχουν την ενσωμάτωση του στο σύστημα, προετοιμάζουν τη νέα πολιτική απάτη. Ένα δήθεν νέο πολιτικό όχημα από το παρελθόν, τη λεγόμενη «Κεντροαριστερά«. Μια «Κεντροαριστερά» της διαπλοκής, του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων που θα συνεχίσει να συμπράττει σε ένα ευρύτερο μνημονιακό νέο-συντηρητικό μέτωπο. Οι υπόλογοι και οι υπεύθυνοι για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, θα εμφανιστούν ως η «Κεντροαριστερά της ευθύνης»», υποστηρίζει ο κ.Τζουμάκας. Σημειώνει επίσης ότι: «Σε αυτή τη λογική σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η αντισυνταγματική επαναφορά για ένα εκλογικό σύστημα που θα προβλέπει τη διάθεση των εδρών στο μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων και με λογικές εκτροπής από το συνταγματικό και  κοινοβουλευτικό πλαίσιο, παραχαράσσοντας τη ψήφο των πολιτών κα την ουσία των εκλογικών  αποτελεσμάτων.»

Ο πρώην υπουργός καταλήγει στην ανακοίνωση για την πρωτοβουλία ίδρυσης σοσιαλιστικού κόμματος ότι: «Η ιστορική παρακαταθήκη και το μήνυμα της 3ης του Σεπτέμβρη σήμερα, είναι συμπόρευση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της νεολαίας και ενότητα σε μια προοδευτική και ριζοσπαστική κατεύθυνση και στο πλαίσιο μιας νικηφόρας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, για την εναλλακτική λύση και την προοδευτική έξοδο από την κρίση, που αποτελεί και τη θετική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.»

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By