Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το σχέδιο του A. Γεωργιάδη για τον ΕΟΠΥΥ

Να λήξουν την απεργία και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να βρεθεί η μέγιστη δυνατή λύση, κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας 

Adonis

Να λήξουν την απεργία και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να βρεθεί η μέγιστη δυνατή λύση, κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο Άδωνης Γεωργιάδης.

«Θέλουμε να λήξει αυτή η διαμάχη να είστε μαζί μας και όχι απέναντι μας, λήξτε την απεργία και ελάτε  να δούμε τις λεπτομέρειες, να συζητήσουμε  και να βρούμε τις μέγιστες δυνατές λύσεις, πρέπει όμως για λόγους τάξεως να λήξετε σήμερα την απεργία για να δείξουμε όλοι ότι δεν έχουμε διάθεση σύγκρουσης», είπε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει παράταση της μεταρρύθμισης.

«Αν θέλετε να κάνουμε επί της ουσίας και πολιτισμένα συζήτηση θα λήξετε σήμερα την απεργία σας, αλλιώς σας το λέω και μεταρρύθμιση θα γίνει  χωρίς εσάς, αυτό δεν θα είναι καλό και για την μεταρρύθμιση,  αλλά και ούτε καλό για εσάς δεν θα είναι, το κράτος δεν  εκβιάζεται», τόνισε και εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει μαζί τους για τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ και το πλαφόν των επισκέψεων.

Ο Αδ. Γεωργιάδης  ανέφερε ότι η πολυήμερη απεργία τον προσέβαλλε ως πολίτη και όχι ως υπουργό, κάνοντας σαφές πάντως, ότι δεν θα απολυθεί κανένας.

Ομόφωνα άλλωστε, η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων συμφώνησε σε 3 βασικά ζητήματα σε ότι αφορά στην προώθηση της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ:

  • Όχι στις απολύσεις.
  • Πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσους το ζητήσουν.
  • Συμβάσεις σε αυτούς που  θέλουν συνεργασία και όχι αποκλειστική απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By