Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το σχόλιο βουλευτή όταν χύθηκε ο καφές του Σαμαρά

«Θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός

samaras-agiasmos

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς , που λίγο μετά την τελετή του αγιασμού είχε μια χαλαρή κουβέντα με βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο της Βουλής.

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για την σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας», είπε μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας λίγο νωρίτερα τη βεβαιότητα ότι η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης «θα πάει καλά».

samaras-kafeneio

Στο καφενείο του Κοινοβουλίου όπου κατευθύνθηκε αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού συνομίλησε για αρκετή ώρα με βουλευτές με «γαλάζιους» βουλευτές. Όταν του σέρβιραν τον καφέ, χύθηκε και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε: «Κύριε πρόεδρε, όταν χύνεται ο καφές, λέμε πως θα πάρουμε λεφτά, άρα θα πάμε καλά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Ο Α. Σαμαράς απάντησε: «Θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν αγροτικά και ΕΝΦΙΑ με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως τα καινούργια εκκαθαριστικά δείχνουν πόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση σε σχέση με πέρυσι.

Σε ότι αφορά στα αγροτικά, τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Δάνης Τζαμτζής και Φωτεινή Αραμπατζή του έθεσαν ένα θέμα για τη συνταξιοδότηση μιας κατηγορίας αγροτών και ο Α. Σαμαράς έδειξε ενδιαφέρον, καλώντας μάλιστα, εκείνη την ώρα μπροστά τους τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην παρέα βρέθηκε και μια πρώην βουλευτής της ΝΔ η Πόπη Φουντουκίδου. «Τι άλλο μπορεί να μας πάρει μια αριστερή κυβέρνηση κ. πρόεδρε», τον ρώτησε, αλλά δεν πήρε απάντηση.

Στο εντευκτήριο της Βουλής λίγο αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με την ανεξάρτητη βουλευτή, Χρυσούλα Γιαταγάνα. Εκείνη με παράπονο του είπε ότι δεν έδωσε τη χαρά να ανακριθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με τη μια και μόνη εξεταστική που είχε υποσχεθεί. «Η Χρυσούλα είναι καθαρόαιμη», είπε εκείνη την ώρα ο Θεσσαλονικιός βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Ιωαννίδης και εκείνη πρόσθεσε πως δεν είναι με κανέναν.

By