Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό Γιάννη Χαραλαμπόπουλο (φωτό)

«Αποχαιρετούμε σήμερα ένα δημόσιο άνδρα που τίμησε όσο λίγοι το Έθνος και τη Δημοκρατία» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος

khdeia_14

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι η κηδεία του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Στον επικήδειο λόγο του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος  Βενιζέλος ανέφερε: «Αποχαιρετούμε σήμερα ένα δημόσιο άνδρα που τίμησε όσο λίγοι το Έθνος, τη Δημοκρατία. Τον ευθυτενή, υπερήφανο και άψογο, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο. Ένα γνήσιο άνθρωπο της Δημοκρατίας».

Κατά την έξοδο της σορού του από την εκκλησία, συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν «Αθάνατος» και «Άξιος», ενώ στη συνέχεια, η νεκρώσιμη πομπή κατεύθυνθηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου, όπου έγινε η ταφή του.

Σημειώνεται, ότι η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε άντι για στεφάνια να δοθούν δωρεές στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

 

khdeia_2

Στην κηδεία παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός, Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, που έγινε η ταφή του εκλιπόντος παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν, επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Αλέξης Μητρόπουλος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Βύρων Πολύδωρας. Επίσης, πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Γεράσιμος Αρσένης, Κώστας Γείτονας, Κίμωνας Κουλούρης, Κώστας Λαλιώτης, Γρηγόρης Νιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Φίλιππος Πετσάλνικος, Θανάσης Τσούρας κ.α.

 

khdeia_1

khdeia_14khdeia_15khdeia_13

khdeia_16khdeia_8khdeia_5

 

khdeia_17

khdeia_6khdeia_20khdeia_18photo 5(1)photo 3

By