Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το τελευταίο «αντίο» στο στέλεχος του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ

Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν το στέλεχος του ΚΚΕ

kolozof

Ο Ορέστης Κολοζώφ ήταν γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ, ασυμβίβαστος αντίπαλος των εκμεταλλευτών, ένας σύντροφος με πολύχρονη δράση πλήρους συνέπειας λόγων και έργων, ένας κομμουνιστής που διακρινόταν για την νηφαλιότητα στη σκέψη, την κομμουνιστική σεμνότητα και την σταθερότητα, ένας επιστήμονας διανοούμενος της δράσης που ενίσχυσε με τις γνώσεις του τον συλλογικό αγώνα, ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ, σήμερα το απόγευμα στην Καισαριανή.

Ο κ. Αρβανιτάκης είπε ότι η μεγάλη απώλεια του Ορέστη Κολοζώφ, υπενθυμίζει ταυτόχρονα τη «μεγάλη μας ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη», αναφέρθηκε στην πολύχρονη δράση του εκλιπόντος, και υπογράμμισε ότι στάθηκε ακλόνητος μαχητής του σοσιαλισμού και του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος, αδιάλλακτος απέναντι στον δεξιό και τον αριστερό οπορτουνισμό, τόσο το 1968, όσο και το 1989-1991.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη και μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Παπαδημούλης, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Πριμηκήρης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεωνάς και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Παν. Μακρής.

By