Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το ΤΧΣ θα υπερψηφίσει την ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας

Τι αναφέρει σε δήλωση της η επικεφαλής του Ταμείου, κυρία Σακελλαρίου

sakellariou_txs600

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή, να υπερψηφίσει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), ύψους 2,5 δισ. ευρώ στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου 2014.

«Η επιτυχής Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, καθώς και στις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ.

«Με την κομβικής σημασίας ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου ανακεφαλαιοποιήσεων οι Ελληνικές τράπεζες άντλησαν από τον ιδιωτικό τομέα συνολικά κεφάλαια 8,3 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως αυτές εκτιμήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε.

«Η εισροή αυτών των σημαντικών κεφαλαίων διευρύνει την επενδυτική βάση του τραπεζικού συστήματος και διασφαλίζει τη σταθερότητά του, διατηρώντας στο ακέραιο τα εναπομείναντα κεφάλαια του ΤΧΣ ύψους 11,5 δισ. ευρώ» κατέληξε η Αναστασία Σακελλαρίου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Ταμείου, η Lazard Frères S.A.S ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Το Ταμείο έλαβε εκθέσεις αποτίμησης για την Εθνική από την J.P. Morgan Limited και τη Nomura Plc.

By