Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στόχος η επέκταση της τουριστικής περιόδου

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Υπουργείου

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, υπάρχει ανάγκη να κινητοποιηθεί όλη η τοπική κοινωνία και η οικονομία, υπό την έννοια ότι «μπορούμε να φέρουμε τουρίστες στα Χανιά, την Κρήτη τον χειμώνα, όμως θα πρέπει να μπορούν να έχουν και δραστηριότητες να κάνουν», δήλωσε.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Ίδρυμα Βενιζέλος και ξεναγήθηκε στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο μετατρέπεται σε μουσείο. Όπως τόνισε, στόχος είναι τα έργα αποκατάστασης στο σπίτι του Βενιζέλου να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2014, χρονιά, που συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το μεσημέρι συναντήθηκε και με μέλη του δικτύου οινοποιών Κρήτης, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών για τη μοναδική, όπως την χαρακτήρισε, ποιότητα των κρασιών της Κρήτης.

Σύμφωνα με την υπουργό, το 2013 φάνηκε ότι είναι δυνατή η προσέλκυση κόσμου και μετά από την περίοδο που είθισται να έρχονται τουρίστες.

«Θέλουμε, το 2014, να επιδιώξουμε να έχουμε τουρισμό ακόμα περισσότερους μήνες. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει και τα έσοδα, αλλά και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Ο τουρισμός μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για την ανάκαμψη και έχει τη δυνατότητα, με τους άλλους τομείς της οικονομίας και τη δυναμική του, να τους τραβήξει μπροστά. Θεωρούμε ιδανική τη συνέργεια του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By