Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το υπ. Παιδείας καταδικάζει την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

» Αποτελεί ντροπιαστικές πράξεις και ποινικά αδικήματα»

sxoleio

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας την επίθεση από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν αλλά και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις και ποινικά αδικήματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το υπουργείο αναφέρεται στο έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005, τονίζοντας πως είναι πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό.

Ακόμα,  όπως σημειώνει, με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, το σχολείο βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Την ίδια στιγμή, οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

«Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο» καταλήγει η ανακοίνωση.

By