Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το φάντασμα του χρέους και η πώληση ακινήτων του δημοσίου

«Οι στοιχειωμένοιΈλληνες πωλούν ακίνητα σε ιστοσελίδες σαν το ebay, για να αποφύγουν το φάντασμα του χρέους», γράφει το Bloomberg, σχολιάζοντας την πώληση ακινήτων του δημοσίου.

spitia agora
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Το άρθρο του διεθνούς πρακτορείου ξεκινά από την επικείμενη πώληση του «στοιχειωμένου πύργου» στην οδό Σμολένσκι στο Φάληρο, όπου σύμφωνα με το θρύλο το φάντασμα του ιδιοκτήτη τρομοκρατεί όλους τους υποψήφιους αγοραστές, που ακούνε μία φωνή να στενάζει «το σπίτι είναι δικό μου».

Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο αρνείται να τρομοκρατηθεί, συνεχίζει το Bloomberg, αναφέροντας ότι το σπίτι θα βγει στις 17 Σεπτεμβρίου σε διαδικτυακό πλειστηριασμό. «Η Ελλάδα προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική ότι δεν έχει κάνει βήματα στην πώληση ακίνητης περιουσίας», σχολιάζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε αποτυχία των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Ο διευθυντής ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής χαρακτηρίζει τους διαδικτυακούς πλειστηριασμούς ακινήτων «ebay για τα ελληνικά ακίνητα» και ιδανικό τρόπο για την πώληση 1.000 μικρών ακινήτων (κατοικίες, γραφεία και κτίρια) που ανήκουν στο κράτος, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε έσοδα από 35 έως 560 εκ. ευρώ. Το άρθρο σημειώνει ότι το ελληνικό δημόσιο κατέχει περίπου 70.000 ακίνητα.

Το Bloomberg στη συνέχεια εξιστορεί τα προβλήματα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και υπενθυμίζει ότι τον Ιούνιο το ΔΝΤ είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει την ανάθεση του ΤΑΙΠΕΔ σε ξένους μάνατζερ.

Πηγή: bloomberg.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By