Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το ψηφοδέλτιο της Άντζελας Γκερέκου στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Βαθιά ερωτευμένη και εμπνευσμένη με το Ιόνιο» δήλωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Άντζελα Γκερέκου κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της για τη Ζάκυνθο.

1

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μεγάλο Ιόνιο» εξήγησε γιατί επέλεξε αυτό το όνομα για τον συνδυασμό λέγοντας : «Θέλουμε να εκφράσουμε την μεγάλη ιστορία του τόπου. Γιατί πιστεύουμε στις τεράστιες δυνατότητες των Ιονίων. Γιατί οραματιζόμαστε ένα πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας, που αγκαλιάζει όλα τα Ιόνια, όλους τους ανθρώπους του. Κάποτε γράψαμε ιστορία, δείχνοντας στην Ελλάδα το δρόμο για να γίνει ένα σύγχρονο κράτος. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά ένα “Μεγάλο Ιόνιο»»

Η υποψήφια Περιφερειάρχης ανέλυσε και τους στόχους του συνδυασμού της για την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα, του δικτύου των συγκοινωνιών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων: «Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση διαθέτει σημαντικές αρμοδιότητες που, αν αξιοποιηθούν, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από ότι η κεντρική διοίκηση, στην οποία συχνά απευθυνόμαστε» είπε.

Η κυρία Γκερέκου αναφέρθηκε εκτενώς και στα προβλήματα της Ζακύνθου. Είχε συναντήσεις σε ΟΔΑΖ, Νοσοκομείο και Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, εφόσον εκλεγεί Περιφεριάρχης.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν το δρόμο της συνεργασίας, της συνεννόησης της συμφωνίας, διότι «αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε ν” ακολουθήσουμε και σε αυτή τη λογική θέτουμε τον συνδυασμό μας στην κρίση των πολιτών. Θέλουμε να εκφράσουμε ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά οι πορείες τους συναντώνται στο ίδιο σταυροδρόμι: την αγάπη, την πίστη και το ενδιαφέρον για τον τόπο τους».

Ποιοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο:

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιό της η Άντζελα Γκερέκου τόνισε πως «σε αυτή την προσπάθεια, εφόσον οι πολίτες επιλέξουν να ευδοκιμήσει, ενώνουν τις δυνάμεις τους άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους. Που έχουν τη θέληση να προσφέρουν, πέρα από ταμπέλες και προκαταλήψεις. Που ήδη ξεχωρίζουν, ο καθένας στον τομέα του, για την επαγγελματική διαδρομή, την κοινωνική προσφορά, τις φρέσκιες ιδέες. Που στέκονται οι ίδιοι ως θετικό πρότυπο γι” αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτά είναι εφόδιά τους, και με αυτά κατεβαίνουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Ανταποκρινόμαστε στην πράξη στο αίτημα της κοινωνίας για υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, για ανανέωση. Και ελπίζουμε ότι η κοινωνία θα ανταμείψει την επιλογή μας. Είναι τιμή για εμένα που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου».
Πριν από την έναρξη της ομιλίας της, το λόγο έλαβε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Μαρκουτσάς ο οποίος ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευθεί με τον συνδυασμό του «Μεγάλου Ιονίου». Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που βάζει αναφορικά με τις υποδομές και τα προβλήματα στο νησί. Ανακοίνωσε τους υποψηφίους του που είναι οι: Βούλτσος Διονύσιος (Καλλίνικος), Βυθούλκα Διονυσία (Σίσσυ), Βυθούλκα Διονυσία (Ντένια), Βυθούλκας Αντώνιος, Βυθούλκας Παναγιώτης, Ζούγρας Διονύσιος, Θεοδόσης Νίκος, Καράμπελα Μαρία, Μάνεσης-Καράμπας Ιωάννης, Μαρούδας Φλάρης Διονύσιος, Πομόνη Σταθούλα (Λούλα), Φιλιπποπολίτης Ιωάννης.

By