Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το «όχι» των Κυπρίων που έγινε «ΟΚ»

Πολλοί χάρηκαν με την απόρριψη του αρχικού σχεδίου της τρόικας για την Λευκωσία, αλλά η αντίσταση δεν κράτησε για πολύ….

oxi_ok

Αντικειμενικά η Κύπρος πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το ιστορικό της αρχικό «ΟΧΙ» προς τις Βρυξέλλες να πυροδοτεί αμέτρητες συζητήσεις και αντιδράσεις. “Ομως,  μετά την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, η αντίσταση των Κυπρίων χάθηκε και κατέληξε σε «ΟΚ».

Αυτή η χαρακτηριστική εικόνα, που υπογράφει ο Alexandros Chalkidis, κάνει από νωρίς το πρωί το γύρο του διαδικτύου, περιγράφοντας σταδιακά πως το αρχικό αυστηρό «ΟΧΙ» της Κύπρου κατέληξε σε «ΟΚ». Φυσικά, οι αποφάσεις, αυτή τη φορά, ελήφθησαν από το Eurogroup και την κυπριακή κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστούν να περάσουν από τη Βουλή, υπό το φόβο μιας νέας απόρριψης, που θα σήμαινε, σύμφωνα με τους αναλυτές, το τέλος της Κύπρου και την έξοδό της από το ευρώ.

“Οταν σου επιβάλλουν να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, αλλά είναι αναγκαίο… τότε το «ΟΚ» μπορεί να γίνει και πάλι «ΟΧΙ», βίαια και απροειδοποίητα. Και αυτό το λέει η ιστορία….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By