Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το 2018 παραδίδεται η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου

Η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι η 27η Ιανουαρίου 2015

9ceaa933b07b74e3d1e557972a68fe99_L

Και επίσημα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη της δημοπράτησης της ολοκλήρωσης του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος. Το έργο θα ξεκινά από τον Κόμβο Μιντιλογλίου (πέρας της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας) και θα τερματίζει στον Κόμβο Εισόδου Πύργου.

Σύμφωνα με το ypodomes.com η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι η 27η Ιανουαρίου 2015. Το πιο σημαντικό στοιχείο της δημοπράτησης είναι ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου που ορίστηκε σε 36 μήνες. Το έργο αν ξεκινήσει μέσα στο 2015 και στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018 και όχι μέσα στο 2016 που οριζόταν μέχρι πρόσφατα.

Το κόστος του έργου είναι 443 εκ. ευρώ (ποσό που περιλαμβάνει και ΦΠΑ). Το μήκος του έργου είναι 75 χιλιόμετρα. Στο έργο θα πρέπει να προστεθούν περίπου 30 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), 7 ανισόπεδους κόμβους, 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδούς, καθώς και έργα για την βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου με σημαντικά κέντρα οικονομικής σημασίας (Αρχαία Ολυμπία, Λιμάνι Κυλλήνης, Αεροδρόμιο Αράξου και Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας).

Στο τμήμα Πάτρα -Πύργος έχει ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και μέσα στο έτος θα συντελεστούν και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο.

By