Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 90% των Ελλήνων δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους πολιτικούς

Ευρωβαρόμετρο: Το 98% χαρακτηρίζει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κακή

Copyright: AFP
Copyright: AFP

Εννέα στους 10 Έλληνες τείνουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εαρινού Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (98%) χαρακτηρίζουν ως «κακή» την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιγράφουν οι Έλληνες και την προσωπική τους κατάσταση με το 78% εξ αυτών να χαρακτηρίζουν την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους ως «εντελώς κακή».  Ακόμη σε ποσοστό 58% οι Έλληνες εκτιμούν οτι η προσωπική επαγγελματική τους κατάσταση είναι κακή, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στους Ευρωπαίους διαμορφώνεται σε 30%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι και για το μέλλον με το 62% να υποστηρίζει ότι σε επίπεδο εθνικής οικονομίας τα «χειρότερα έρχονται».  Το 68% εκτιμά επίσης ότι εντός του επόμενου 12μηνου θα επιδεινωθεί σημαντικά και η ανεργία.

Τέλος, το 68% των Ελλήνων και το 35% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν μέρα τη μέρα (ποσοστό αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By