Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το BBC γράφει τον επικήδειο του ΠΑΣΟΚ!

«Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς». Αυτό ήταν η αφορμή για το εκτενές άρθρο του μέσου.

pasokbbcΤην πορεία του ΠΑΣΟΚ, από τις δόξες στην παρακμή, σχολιάζει ο ανταποκριτής  του BBC, με αφορμή ένα σύνθημα στο τοίχο «Πεινάς;  Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς». Ο ανταποκριτής αναφέρεται στο παλαιό ισχυρό ΠΑΣΟΚ της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη σημερινή πτώση του. Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις πολιτικών αλλά και οπαδοί του κόμματος.

Μια φοιτήτρια αναφέρει ότι η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα βρόμικη, όμως «θα προσπαθήσουμε να το ξαναζωντανέψουμε», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι προσπαθούν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα λάθη των τελευταίων 40 ετών, απλά και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το 2009 και αναγκάστηκε να λάβει τα επώδυνα μέτρα.

Δεν λείπει η αναφορά στον ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: « Ήταν ιδιοφυΐα  Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος». Ο πρώην υπουργός σχολιάζει, επίσης, «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Έχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».

Ο Παύλος Τσίμας δηλώνει πως «δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται». Ο αρθρογράφος τονίζει, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα  και επάνδρωσε τις κρατικές εταιρείες με μέλη ή διορισμένους του κόμματος.

Το άρθρο αναφέρεται και στο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι έγινε σε ένα στάδιο με άδεια καθίσματα, ενώ ανακαλύπτει και πολίτες που αν και παλιά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα το κατηγορούν πως «κατέστρεψε την εθνική ταυτότητα».

Το άρθρο καταλήγει: «Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης, που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά».

 

 

By