Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Bloomberg «προεξοφλεί» και τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα

«Έως τα 15 δισ. ευρώ» το νέο δάνειο που θα φτάσει στην Αθήνα, όπως αναφέρει το πρακτορείο

euro

Ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την ελληνική οικονομία είναι ante portas αναφέρει το Bloomberg, που σε εκτενές δημοσίευμα του σημειώνει πως η νέα βοήθεια στη χώρα μας  πιθανό να περιλαμβάνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η χώρα στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων για προηγούμενα δάνεια κατά 50 μονάδες βάσης.

Επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που έχουν γνώση των εξελίξεων, το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους αρμοδίους μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαφρύνουμε το χρέος, κάτι το οποίο είχαμε κάνει και πιο παλιά προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια ή επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων», είχε αναφέρει την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αυτού του είδους τα μέτρα είναι πιθανά αλλά υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», συμπλήρωσε.

«Χαράς ευαγγέλια» στην αγορά

Το δημοσίευμα φαίνεται ότι βρίσκει απόλυτα «σύμφωνη» την αγορά, καθώς ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. πραγματοποιεί ράλι με κέρδη 2,59%. Ακόμα, το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει κάθετη πτώση άνω των 20 μ.β. στις 659 μ.β. αυτή την ώρα, ενώ το πρωί κινούνταν ήπια πτωτικά στις 684 μ.β.

By