Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Newsweek εξυμνεί τον Σαμαρά και… την αισιοδοξία του

Για την μεταστροφή του κλίματος στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας

fosphotos.com
fosphotos.com

«Ο δρόμος προς την ελληνική ανάκαμψη» είναι ο τίτλος άρθρου της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Newsweek με υπότιτλο «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα αλλά πολλοί συμπατριώτες τους δεν πείθονται».

Η συντάκτρια του άρθρου και ανταποκρίτρια του περιοδικού από την Ιταλία, βλέπει στον πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την μεταστροφή τους κλίματος υπέρ της χώρας.

Οπως αναφέρει «Ενα χρόνο πριν, η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (το Grexit), ήταν η πιο δημοφιλής φράση μεταξύ των Ευρωπαίων οι οποίοι είχαν ήδη ξεγράψει τη χώρα ως την πρώτη απώλεια της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης. Παρότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι σημαντικά καλύτερη φέτος, χάρη στα μέτρα λιτότητας το σλόγκαν αυτού του καλοκαιριού – αν και ενδεχομένως ιδιαίτερα αισιόδοξο – είναι το Greekovery (η ανάκαμψη της Ελλάδας)».

«Ο υπεύθυνος γι αυτή την μεταστροφή είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο 62χρονος επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας που κέρδισε οριακά τις επαναληπτικές εκλογές έναντι του Αλέξη Τσίπρα» υποστηρίζει η αρθρογράφος.

«Ο Σαμαράς διάνυσε το πρώτο έτος της θητεία τους στον πρωθυπουργικό θώκο περπατώντας σε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί και ισορροπώντας μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων του και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη εβδομάδα της θητείας του»

Σύμφωνα με το Newsweek o  Έλληνας πρωθυπουργός «ο οποίος θα επισκεφτεί τον πρόεδρο Ομπάμα στις 8 Αυγούστου σε μια επίσημη επίσκεψη στην Αμερική με σκοπό να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη προς την καταπονημένη χώρα, αντιμετωπίζει ενδεχομένως τη μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του αυτή την εβδομάδα, όταν όλοι, από τους αστυνομικούς ως τους δικαστικούς, απεργούν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός νομοσχεδίου που περιλαμβάνει 25.000 πρόσθετες περικοπές θέσεων εργασίας. Η διαμαρτυρία άρχισε την Δευτέρα, όταν εκατοντάδες (δημοτικοί) αστυνομικοί με τις μοτοσικλέτες τους και τα περιπολικά τους απέκλεισαν τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας. Την ίδια ημέρα, 200 δήμαρχοι ανέστειλαν όλες τις υπηρεσίες των δήμων τους, περιλαμβανομένης της αποκομιδής των απορριμμάτων. Την Τρίτη χιλιάδες δάσκαλοι, νοσηλευτές και γιατροί και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διαδήλωσαν εναντίον της συνέχισης των αδυσώπητων μέτρων λιτότητας»

Κάνοντας μια αναφορά στα ζοφερά στατιστικά της κρίσης στην Ελλάδα (ανεργία νέων, «λουκέτα» επιχειρήσεων), η αρθρογράφος σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποφύγει την χρεωκοπία και να παίρνει το «πράσινο φως» για την εκταμίευσης των δόσεων, κάτι που όπως υποστηρίζει, αποτελεί ένα «μικρό θαύμα».

«Ο Σαμαράς έχει πιθανότατα την λιγότερο ζηλευτή θέση του πολιτικού κόσμου, αλλά παρόλα αυτά καταφέρει να διατηρεί την αισιοδοξία του» καταλήγει το άρθρο.

Ολόκληρο το δημοσίευμα του Newsweek, θα το βρείτε εδώ 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By