Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Reuters για την παρουσία του Πόλσον στις ελληνικές τράπεζες

Στα 2,3 δισ. δολάρια τα κέρδη του επιχειρηματία για το 2013

jp

Άρθρο που αναλύει τη συμμετοχή του Τζον Πόλσον στις ελληνικές τράπεζες φιλοξενεί σήμερα το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανοδική πορεία των ελληνικών τραπεζικών μετοχών «ώθησε» τα κέρδη α’ τριμήνου του fund των 3,2 δις. δολαρίων του κ. Πόλσον, Recovery Fund, ενώ οι μελλοντικές αποδόσεις αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς διατηρείται η ανάκαμψη της αγοράς real estate. 

Συγκεκριμένα, τα κέρδη του Recovery Fund LP ενισχύθηκαν κατά 5,58% τους τρεις πρώτους μήνες του 2014, χάρη κυρίως στις ισχυρές αποδόσεις της Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των επενδυτών ο κ. Πόλσον. 

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας τοποθετήθηκε στις ελληνικές τράπεζες πριν από ένα χρόνο όταν αυτές χρειάστηκαν κεφαλαιακές ενισχύσεις. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως «θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες στην Ευρώπη» καθώς η περιοχή αναδύεται από την πολυετή κρίση χρέους. 

Η Paulson & Co διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 22 δις. δολαρίων καθιστώντας το ένα από το μεγαλύτερα «ονόματα» στην βιομηχανία των hedge funds, ενώ οι ισχυρές του αποδόσεις απέφεραν κέρδη 2,3 δις. δολαρίων για τον ίδιο τον Πόλσον το 2013, όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο στοιχεία της Institutional Investors. 

Το Recovery Fund ιδρύθηκε κατά την διάρκεια της κρίσης και στόχος του είναι οι επενδύσεις σε τομείς όπως τράπεζες, ξενοδοχεία και real estate που αναμένεται να αναπτυχθούν καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

By