Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Reuters σχολιάζει την γκάφα του ΡΙΚ με το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας

Μέχρι και το Reuters ασχολήθηκε με το λάθος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, που την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετέδωσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου… Χριστόφια, αντί του Αναστασιάδη

Demetris Christofias

Υπενθυμίζουμε ότι το λάθος έγινε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, λίγο μετά τις 6 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου όταν οι έκπληκτοι ακροατές, μετά την ανακοίνωση του εκφωνητή ότι θα μεταδιδόταν διάγγελμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, άκουσαν τη φωνή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Επρόκειτο για διάγγελμα του 2009, που ακούστηκε για αρκετά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει η διακοπή της μετάδοσης και να μεταδοθεί το ορθό διάγγελμα. Σε ανακοίνωσή του το ΡΙΚ αναφέρει ότι με οδηγίες της Διεύθυνσης «διεξάγεται έρευνα για το συμβάν, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα». Παρά το γεγονός ότι διατυπώθηκαν υποψίες ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια, η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, είναι πως ευθύνεται σε κάποιο βαθμό η τεχνολογία, συνεργούσης και κάποιας αμέλειας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο παραγωγός της εκπομπής αναζήτησε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του προέδρου και πάτησε το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στην οθόνη χωρίς να βεβαιωθεί ότι επρόκειτο για το ορθό διάγγελμα.

Η είδηση του Reuters: Cyprus broadcaster airs ex-leader’s message in New Year blunder (Reuters)

– Cyprus’s public broadcaster inadvertently broadcast the opening seconds of an old New Year’s message from the country’s former leader instead of from President Nicos Anastasiades, prompting an embarrassed apology on Thursday. The Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC) said it had realised its mistake within seconds of the broadcast going out on the afternoon of December 31 and had halted transmission of the address from former president Demetris Christofias. The broadcaster is now conducting an internal inquiry into the «very serious» error, CyBC said in a statement carried by the Cyprus News Agency. Christofias bowed out after Anastasiades won an election in February 2013.

(Writing by Michele Kambas; Editing by Gareth Jones)

Πηγή: philenews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By