Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το «savoir vivre» της Χρυσής Αυγής

Απαγορεύεται η παντόφλα-διχάλα και η βερμούδα Χονολουλού!

xrysh_augh161213

Τις οδηγίες προς τα μέλη του κόμματος για το τι πρέπει να φοράνε εντός κι εκτός γραφείων για να μη γίνει η Χρυσή Αυγή «ΚΚΕ sex bar» αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα του ναζιστικού μορφώματος που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και τα οποία φέρνει στο φως σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα».

«Εθνικισμός ή φοβερός αγωνιστής δεν είναι αυτός που του ρίχνουν τo προφίλ συνέχεια στο facebook. Εθνικισμός ΔΕΝ είναι η διαδικτυακή επανάσταση του τύπου «σφάζω 100 στο γόνατο και το βράδυ βάζω καψουροτράγουδα για να ξεκουραστώ από το σφάξιμο»». Έτσι προσδιορίζεται από την ίδια τη Χρυσή Αυγή ο «σωστός» Χρυσαυγίτης.

Στα έγγραφα αυτά ορίζεται η συμπεριφορά και ο τρόπος δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής, δίνονται εντολές για τις κινήσεις των «πυρήνων» της οργάνωσης, ενώ παρουσιάζονται ορισμένα εσωτερικά θέματα «τριβής».

Εκείνο που ξεχωρίζει η ανορθογραφία των συντακτών των συγκεκριμένων εγγράφων.

Η παντόφλα-διχάλα και η βερμούδα Χονολουλού

Το θέμα του πώς θα ντύνονται και τι θα φορούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής έθιξε σε ομιλία του στο Πέραμα άλλος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής. Μετά τα καψουροτράγουδα απαγορεύτηκε και η παντόφλα-διχάλα και η βερμούδα Χονολουλού.

(Και εδώ διατηρείται η ορθογραφία του πυρηνάρχη): «Με το να είμαστε ευπρεπός ντυμένοι στα γραφεία (εδώ πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση όχι μόνο σε επίπεδο κλιστώ, αλλά και σε φίλους και απλούς πολίτες που έρχονται στα γραφεία μας). Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε συναγωνιστές να έρχονται στα γραφεία με παντόφλα-διχάλα και βερμούδα της Χονολουλού και γυναίκες με μίνι και ξόπλατες μπλούζες ή με τα στήθη έξω. Εδώ μπαίνουμε και στην κατηγορία του σεβασμού, η Χρυσή Αυγή δεν είναι KKE sex bar, ούτε θ’ αφήσουμε να γίνει».

Υπάρχουν κι άλλες χαρακτηριστικές «συμβουλές»: «όχι νεκροί στα γραφεία μας», «καθημερινή επαφή με τους καθρέφτες» και «διαφοροποίηση από τους μίζερους μικροαστούληδες».

«Η επαφή με τον καθρέφτη του σπιτιού μας πρέπει να είναι καθημερινή»

Το εσωτερικό κείμενο του «πυρηνάρχη» αναφέρει: «Η καθαριότητα είναι θέμα βασικό αν αναλογιστείτε ότι όλα τα στέκια των βρωμιάρηδων έχουν μέσα από νεκρούς μέχρι και αρρώστιες που ανήκουν στην προ Χριστού εποχή και ναι αυτό μας διαφοροποιεί. Η επαφή με τον καθρέφτη του σπιτιού μας πρέπει να είναι καθημερινή. Η μορφή μας αντικατοπτρίζει την ψυχή μας. Είμαστε ιδεολόγοι εθνικιστές που στην καθημερινότητά μας ρισκάρουμε τα πάντα διαφοροποιούμενοι έτσι από τους αστούληδες που ζουν την χλιδάτη πλην κακομοιριασμένη και μίζερη ζωούλα τους».

By