Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το «sex» στις φυλακές φέρνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας

Το μέτρο αυτό  εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

korudallos

Τη δυνατότητα στους κρατούμενους να κάνουν «sex» μέσα στις φυλακές θα δίνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας με τον υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει δεκτές τις εισηγήσεις βουλευτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στο νέο σωφρονιστικό κώδικα που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα υπάρχει διάταξη που θα αναφέρει ότι η ερωτική συνεύρευση θα μπορεί να γίνεται σε καταστήματα κράτησης που υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι. Κι αυτό λόγω του συνωστισμού σε πολλές φυλακές της χώρας με συνέπεια να μην υπάρχει χώρος για να βρεθεί ερωτικά ο κρατούμενος/η με τον/την σύζυγο ή σύντροφο.

Το μέτρο αυτό πάντως, εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής που εξετάζει το Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας και τις Δομές Εγκλεισμού Κρατουμένων, ανέφερε ακόμη, ότι προχωρά άμεσα και το πιλοτικό πρόγραμμα με το λεγόμενο ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Χρήση θα κάνουν σε πρώτη φάση 250 υπόδικοι και κατάδικοι που φορώντας το θα βρίσκονται σε επιτήρηση εκτός φυλακών.

Το ημερήσιο κόστος θα αγγίζει τα 15 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ) το οποίο θα καταβάλει ο έγκλειστος. Ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση αδυναμίας να καταβάλει το ποσό το υπουργείο Δικαιοσύνης.

By