Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το SMS του Λαγού που σοκάρει

«Θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα»

Giannis-Lagos-570Αποκαλυπτικό για τον τρόπο που λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου είναι ένα SMS που φέρεται να έχει στείλει ο Γιάννης Λαγός. Στο σοκαριστικό μήνυμα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά δίνει εντολή για επίθεση.

«Πολύ καλά έκανες! Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν. Μάζεψε καμία 30αριά και πάνε από εκεί», είναι το SMS που φέρεται να έχει στείλει στο κινητό του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. Σύμφωνα με το «Βήμα» το μήνυμα, που βρέθηκε έπειτα από την άρση απορρήτου, στο κινητό του Πατέλη, εστάλη λίγη ώρα πριν από την επίθεση που είχαν δεχθεί οι αφισοκολλητές του ΚΚΕ στη λεωφόρο Δημοκρατίας τον περασμένο Σεπτέμβριο από μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν εννιά άτομα.

Το συγκεκριμένο εύρημα δίνει νέα διάσταση στις έρευνες για τη «δράση της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα. Οπως σημειώνουν οι ερευνητές της υπόθεσης «ίσως για πρώτη φορά φαίνεται με τέτοιο προφανή και εμφατικό τρόπο εντολή ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τα μέλη της για αιματηρές επιθέσεις».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εντολή αφορά και τον πυρηνάρχη του Περάματος, ενώ το SMS έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση κατά των αφισοκολλητών είχαν σχέση και με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

By