Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το tweet και «συγγνώμη» της Μακάμπι στη Ρεάλ

Ήταν κάποια μόλις λεπτά μετά τη στέψη της Ρεάλ ως πρωταθλήτριας Ευρώπης και, στο λογαριασμό της Μακάμπι του Τελ Αβίβ εμφανίστηκε ένα tweet

realAAAA

Τι ανέφερε;
«Μία απλή υπενθύμιση: αυτός είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή χρονιά».

Την ίδια ώρα που στη «βασίλισσα» έστελναν συγχαρητήρια σύλλογοι απ’ όλο τον κόσμο –ακόμη και η μισητή της Μπαρτσελόνα απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα (ναι, γίνονται αυτά στην πολιτισμένη Ευρώπη…)- από το Ισραήλ προσπάθησαν να πικάρουν την πρωταθλήτρια την οποία κατανίκησαν –αλλά στον ευρωπαϊκό τελικό του μπάσκετ (και ακόμη κομπάζουν γι αυτό).
Όμως, δεν άργησε να έρθει η συγνώμη…

Η διοίκηση της Μακάμπι λοιπόν, με κάθε επισημότητα κι αφού αντιλήφθηκε πως το… τιτίβισμα δεν ήταν πρέπον, ανήρτησε στο λογαριασμό της (έστειλε και στη Ρεάλ σχετική επιστολή):
«Η ομάδα του λαού απολογήθηκε επισήμως στη Ρεάλ Μαδρίτης, με επιστολή που αναφέρει: σας παρακαλούμε να δεχθείτε τα συγχαρητήρια μας για την εκπληκτική νίκη στον τελικό του Champions League. Το tweet που εμφανίστηκε κατά λάθος στον επίσημο λογαριασμό της Μακάμπι δεν είχε την έγκριση του συλλόγου και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το πνεύμα της Μακάμπι και των διοικούντων. Γι αυτό ζητούμε συγγνώμη. Ήταν το αποτέλεσμα ενός τραγικού λάθους που έγινε όταν ένας από τους υπαλλήλους μας, αντί να μπει στον προσωπικό του λογαριασμό και να γράψει ό,τι έγραψε, μπήκε σε αυτόν του οργανισμού. Το συμβάν θα ερευνηθεί διεξοδικά και θα υπάρξουν κυρώσεις. Η Μακάμπι και η Ρεάλ είναι clubs με πρεστίζ και μοναδική παράδοση που περιλαμβάνει 46 χρόνια αξέχαστων αγώνων, μεταξύ των ομάδων, με νίκες και ήττες και για τις δυο πλευρές, αλλά και με αμοιβαίο σεβασμό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτό να συνεχιστεί να υφίσταται. Την ειλικρινή συγγνώμη μας για το λάθος».

Έστω κι έτσι, μπράβο στη διοίκηση της Μακάμπι.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By