Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι Γερμανοί ιδρύουν τράπεζα στην Ελλάδα

Με υποκαταστήματα σε Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη, Πάτρα και Καλαμάτα

 

Του Νίκου Φιλιππίδη

sparkasseA
Handelsblatt

Αυτόνομη τράπεζα με υποκαταστήματα σε τουλάχιστον 5 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, κατά τα πρότυπα των γερμανικών ταμιευτηρίων, προβλέπει μνημόνιο κατανόησης που υπογράφεται αυτή την ώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης Σόιμπλε.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία προωθεί ο τραπεζικός όμιλος Sparkasse, τον οποίον αποτελούν 423 γερμανικές τοπικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η ίδρυση προοπτικά πέντε καταστημάτων, σε Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη, Πάτρα και Καλαμάτα αντίστοιχα, με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν θα πρόκειται για υποκαταστήματα του γερμανικού ομίλου, αλλά για υποκαταστήματα αυτόνομης τράπεζας που θα δημιουργηθεί. Η επιλογή της Ελλάδας για τη δημιουργία της τράπεζας υπό την «ομπρέλα» της Sparkasse έγινε λόγω των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαβλέπουν στην ελληνική περιφέρεια οι επιτελείς του γερμανικού ομίλου. Στο επίκεντρο των προσδοκιών ανάπτυξης βρίσκονται παραδοσιακές δραστηριότητες της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως ο αγροτικός τομέας και ο κλάδος του τουρισμού, αλλά και ο τομέας ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By