Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Τρέχουν» για τη δόση- Διάσταση απόψεων με την τρόικα

Ανοικτά και τα τέσσερα «μέτωπα» – Στις 17.00 η συνάντηση Χατζηδάκη- Τρόικας, στις 18.00 με Στουρνάρα

xatzidakis1

Για τις 17:00 μετατέθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών.

Χθες, είχε ανακοινωθεί ότι η συνάντηση θα ξεκινούσε στις 10 το πρωί.

Σε εκκρεμότητα είναι τα κριτήρια για το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει το 2014, ενώ για το 2015 έχει σχεδόν συμφωνηθεί, να εφαρμοστεί το ιρλανδικό μοντέλο με εξωδικαστικό συμβιβασμό δανειοληπτών- Τραπεζών.

Καθοριστική είναι η απογευματινή (18.00) συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το αν θα κλείσει ή όχι η συμφωνία για τις αμυντικές βιομηχανίες και να δοθεί η δόση του 1 δις.

Η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Eurogroup.Και ενώ ο κ. Στουρνάρας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν τον Ιανουάριο, οπότε και θα «ανοίξουν» τα «καυτά» ζητήματα του δημοσιονομικού κενού για το 2014, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2014- 2017, κ.ά., προκειμένου να αρχίσει να δρομολογείται και η δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά έπρεπε να εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο εφέτος.

stournaras802_111213

Τα ανοικτά μέτωπα

«Ανοικτά» παραμένουν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και τα τέσσερα ζητήματα (πλειστηριασμοί, ΕΑΣ, ΦΠΑ στην εστίαση και φόρος ακινήτων) στα οποία μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους και, για τον συγκεκριμένο λόγο, συνεχίζονται και σήμερα  οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η κουβέντα συνεχίζεται και για τα τέσσερα ζητήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με την τρόικα χθες, αποφεύγοντας να δηλώσει βεβαιότητα για μια συμφωνία.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By