Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τρία νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 27.173 θέσεις εργασίας

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα

oaed-epidoma-anergia-eurokinissi-660_15

Τρία νέα προγράμματα για 27.173 νέες θέσεις εργασίας να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ εντός του τρέχοντα μήνα.

Συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για συνολικά 27.713 ανέργους με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα των 10.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για ηλικίες από 30 έως 66 ετών που αναμένεται να κατατεθούν χιλιάδες αιτήσεις από επιχειρήσεις για την επιδοτούμενη ουσιαστική πρόσληψη ανέργων.

Τα τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ θα αφορούν Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού,συμμετέχοντες στα προγράμματα ΤΟΠΣΑ, και εγγεγραμμένους ανέργους που αναζητούν εργασία μέσω του Οργανισμού.

Το πρώτο και ουσιαστικά σημαντικότερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ,αφού θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό ανέργων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για 10.000 θέσεις εργασίας εγγεγραμμένων ανέργων ηλικίας από 30 έως 66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα και για 12 μήνες ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  θα αφορά 10.000 ανέργους που συμμετείχαν στα προγράμματα ΤΟΠΣΑ.

Το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα θα αφορά 7.713 άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΚΟ που αποτελεί ουσιαστικά επαναπροκήρυξη παλαιότερου προγράμματος με αύξηση των διαθέσιμων θέσεων και κονδυλίων , θα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, ως κίνητρο για την πρόσληψη 7.713 ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

By