Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρίτη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο

Με πυροβολισμούς αποτράπηκε η απόδραση με ελικόπτερο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων.

 

www.ethemis.gr
www.ethemis.gr

 

Η απόπειρα έγινε τη Κυριακή λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.Όταν το ελικόπτερο προσπάθησε να κατεβάσει την ανεμόσκαλα για να ανέβει ο Βλαστός, η σκάλα βρήκε στα συρματόσχοινα πάνω από το προαύλιο, που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς για να μην επιχειρούνται τέτοιες ενέργειες. Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν να πυροβολούν οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο τους φύλακες αλλά ήρθε εγκαίρως η απάντηση από την ασφάλεια της φυλακής. Τελικά το ελικόπτερο και οι 4 επιβαίνοντες εξαναγκάστηκαν σε προσγείωση. Ο  οδηγός του ελικοπτέρου τραυματίστηκε στο χέρι από σφαίρα.

Ο Βλαστός πέφτοντας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα. Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε το 1994 – μαζί με τον αδελφό του – για την δολοφονία του Γ.Ναστούλη και του Δ.Σπίνου έξω από νυχτερινό κέντρο. Οι αστυνομικές αρχές είχαν τότε ανακοινώσει πώς επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που παρείχαν «προστασία»σε κέντρα διασκέδασης. Ο επι 18 χρόνια φυλακισμένος Π.Βλαστός έχει στο «ενεργητικό» του μία ακόμη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2011 στην οποία συνεργάστηκε με 4 κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι βοηθοί του Βλαστού στην απόπειρα απόδρασης είναι δύο κακοποιοί, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, ηλικίας περίπου 30 ετών. Ο Έλληνας μάλιστα είχε αποφυλακιστεί λίγο καιρό πριν από τις φυλακές Δομοκού.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε ότι από το καλοκαίρι το υπουργείο είχε πληροφορίες για σχέδια απόδρασης από καταστήματα κράτησης, μεταξύ των οποίων και αυτό των Τρικάλων«Πήραμε συγκεκριμένα μέτρα, δόθηκαν κάποιες οδηγίες και με την αυτοθυσία που επιδείχθηκε από τους φύλακες απεφεύχθη αυτή η απόδραση».

 

By