Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τρίτο μνημόνιο «βλέπει» ο Σόιμπλε

Αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

SoimpleΤην ανάγκη χορήγησης τρίτου προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα διαβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει την προοπτική νέου κουρέματος.

«Θα πρέπει να υπάρξει ακόμη ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Άχρενσμπουργκ κοντά στο Αμβούργο.

Παράλληλα, ο Β. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη περικοπή του ελληνικού χρέους γιατί η εμπειρία από το πρώτο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ένα ακόμα «όχι» από τα χείλη της Γερμανίδας καγκελαρίου στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.  Σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, η Άνγκελα Μέρκελ, απαντά κατηγορηματικά σε σχετική ερώτηση: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ ότι πριν από έναν χρόνο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By