Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραγάκης: Eπιτυχημένη η ελληνική προεδρία της ΕΕ

Σε περίπου 500.000 ευρώ, από 1,09 εκατ. που είχε αρχικά προβλεφθεί, ανήλθε το κόστος της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. -στο κοινοβουλευτικό της σκέλος

samaras-ellinikiproedria

Σε περίπου 500.000 ευρώ, από 1,09 εκατ. που είχε αρχικά προβλεφθεί, ανήλθε το κόστος της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. -στο κοινοβουλευτικό της σκέλος- σύμφωνα με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Σώματος Γιάννη Τραγάκη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Γ. Τραγάκης την χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς υιοθετήθηκε ομόφωνα το κείμενο συμπερασμάτων σε όλα τα θέματα που έθεσε η Ελλάδα.

Σε ότι αφορά στην απασχόληση, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση για αύξηση των κονδυλίων της Ε.Ε. για τους νέους έως 24 ετών, αλλά και για πρώτη φορά για μεγαλύτερους, ηλικίας 25 έως 34 ετών. Σε ερώτηση για το εάν τέθηκε το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ο Γ. Τραγάκης τόνισε ότι χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία, μοιράζονται την ίδια αγωνία με την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την την εκτίμηση ότι θα πάει καλά. «Η αίσθησή μου είναι ότι θα υπάρξει ρύθμιση γύρω στον Οκτώβριο», είπε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

By