Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές-νεκρά παιδιά από βύθιση πλοίου

Εντοπίστηκαν στο Κόλπο της Βεγγάζης.

bagklades1Οι Αρχές του Μπαγκλαντές εντόπισαν, στα νερά του Κόλπου της Βεγγάζης, τα πτώματα 24 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 18 μικρών παιδιών.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κοξ Μπαζάρ, Μπαμπούλ Ακχτέρ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Βρήκαμε 18 παιδιά, ηλικίας μεταξύ δύο και 12, μεταξύ των πτωμάτων που επέπλεαν στον Κόλπο της Βεγγάλης».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα επέβαιναν σε πλοίο που μετέφερε κατοίκους της Μιανμάρ. Δεδομένου ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, το ναυάγιο ενδέχεται να έλαβε χώρα προτού ο κυκλώνας Μαχάσεν πλήξει την περιοχή.

Ο κυκλώνας προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 25 μελών μουσουλμανικού πληθυσμού Ροχίνγκια, που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε λόγω της κακοκαιρίας στα ανοιχτά του Μπαγκλαντές.

Οι καταστροφές ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι αναμενόταν, καθώς ο κυκλώνας αποδυναμώθηκε γρήγορα σε τροπική καταιγίδα. Περισσότερες από 49.000 κατοικίες καταστράφηκαν όταν ο κυκλώνας έπληξε αργά χθες το βράδυ τον Κόλπο της Βεγγάλης.

Οι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι των παράκτιων περιοχών που είχαν βρει προσωρινά καταφύγια επέστρεψαν στα σπίτια τους και η κυβέρνηση πραγματοποιεί ελέγχους για την καταλληλότητα των καταλυμάτων τους.

By