Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στο λιμάνι της Γένοβας [βίντεο]

Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι από πρόσκρουση πλοίου τον πύργο ελέγχου που προκάλεσε την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτιρίου.

genova 01Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρύμνη του πλοίου προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου, προκαλώντας, ουσιαστικά, την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτιρίου.

Το Jolly Nero , με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης και προσέκρουσε με την πρύμνη στον πύργο ελέγχου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου. Τη στιγμή της πρόσκρουσης, ήταν σε εξέλιξη αλλαγή βάρδιας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους, έπεσε στο κενό.

Τρεις από τους υπαλλήλους είναι νεκροί, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ενώ εικάζεται πως κάποιοι μπορεί είτα να έχουν παγιδευτεί στον ανελκυστήρα του πύργου ελέγχου που έπεσε στο νερό είτε να έχουν χαθεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, αιτία της πρόσκρουσης ήταν μηχανική βλάβη που παρουσίασε το πλοίο όταν ξαφνικά σταμάτησαν δυο από τις μηχανές του, γεγονός που ανέφερε και μέλος του πληρώματος. Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος «είναι σοκαρισμένος».

By