Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραγωδία στο Πακιστάν- Νεκροί 19 μαθητές

Το λεωφορείο τους προσκρούστηκε με φορτηγό  σε δρόμο της περιοχής Ναουάμπσαχ

image

Τουλάχιστον 19 μαθητές και μαθήτριες πέντε έως 16 ετών έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη όταν το σχολικό λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε χτυπήθηκε από βαρύ φορτηγό το οποίο εκινείτο με ταχύτητα παρ’ ότι μετέφερε μεγάλο φορτίο στη νότια επαρχία Σιντ του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το φορτηγό προσπερνούσε έτερο όχημα σε δρόμο της περιοχής Ναουάμπσαχ, 265 χλμ. βόρεια από το Καράτσι, όταν συγκρούστηκε μετωπικά με το σχολικό λεωφορείο που εκινείτο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, δήλωσε ο Άλι Χάιντερ Σομόρο, αξιωματικός της αστυνομίας.

«Ανασύραμε 19 σορούς παιδιών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κοριτσιών», μαθητών και μαθητριών του σχολείου «Λαμπρό Μέλλον», που πήγαιναν μια σχολική εκδρομή, δήλωσε ο κ Σομόρο. Δεν διευκρίνισε πόσα ακριβώς ήταν τα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε μετά το δυστύχημα και η αστυνομία τον αναζητεί. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα, αλλά η επικρατέστερη άποψη μέχρι στιγμής μεταξύ των αστυνομικών κάνει λόγο περί «ανεύθυνου» χειρισμού από μέρους του οδηγού του φορτηγού που οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση.

Νωρίτερα ένας γιατρός είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το στο νοσοκομείο του καταμετρήθηκαν «19 νεκροί, περιλαμβανομένων 17 παιδιών».

Το Πακιστάν θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια, λόγω του κακοσχεδιασμένου και πλημμελώς συντηρημένου οδικού δικτύου, της κακής κατάστασης πολλών από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και της απερισκεψίας με την οποία οδηγούν πολλοί στη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By