Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τραυματίστηκε εργαζόμενος της ΔΕΗ

Την ώρα που επιχειρούσε να αδειάσει φορτίο στην απόθεση αποκολλήθηκε χωμάτινο τμήμα πίσω από το φορτηγό που οδηγούσε, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί

asthenoforo600_080114

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου.

Ο χειριστής φορτηγού της ΔΕΗ νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, φέρει κατάγματα στο χέρι και στο πόδι, ενώ γίνονται εξετάσεις για τυχόν βλάβη σε εσωτερικό όργανο του σώματός του.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για νεαρής ηλικίας άντρα που εργάζεται στη ΔΕΗ, με καθεστώς 8μηνης σύμβασης.

Το ατύχημα συνέβη, χθες το πρωί, την ώρα που επιχειρούσε να αδειάσει φορτίο στην απόθεση, όταν, κατά πληροφορίες, αποκολλήθηκε χωμάτινο τμήμα πίσω από το φορτηγό που οδηγούσε, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί. Ο οδηγός τραυματίστηκε στην προσπάθεια να εγκαταλείψει το φορτηγό.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας 43χρονος εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του στο ίδιο σημείο, ενώ συνδικαλιστές έχουν κατ” επανάληψη καταγγείλει τις ελλείψεις προσωπικού και μέτρων ασφαλείας στους χώρους των ορυχείων.

By