Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρεις ημέρες ειρήνης στη Χομς

Τριήμερη παράταση δόθηκε στην εκεχειρία μεταξύ των ανταρτών και των συριακών δυνάμεων στην πολύπαθη πόλη

syria780_281213

Η εκεχειρία στην πόλη Χομς ανάμεσα στους αντάρτες και τις συριακές δυνάμεις παρατάθηκε την Πέμπτη για τρεις ακόμα ημέρες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης στο πρακτορείο Reuters.

Η παράταση της εκεχειρίας θα επιτρέψει την απομάκρυνση αμάχων, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη. «Η εκεχειρία παρατάθηκε για ακόμα τρεις ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα, προκειμένου να επιτρέψει την απομάκρυνση των υπόλοιπων πολιτών» δήλωσε ο Ταλάλ αλ-Μπαράζι.

Πρόσθεσε ότι από την περασμένη Παρασκευή, συνολικά 1.400 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την Παλιά Πόλη της Χομς, η οποία βρισκόταν κάτω από πολύμηνη πολιορκία.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι άρρενες πολίτες ανακρίνονται από τις αρχές. Συνολικά, 220 άτομα κρατούνται για ανάκριση.

Παράλληλα, έχοντας κατακεραυνώσει ως «μεροληπτικό» το προσχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία που εξετάζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Μόσχα παρουσίασε δικό της προσχέδιο για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας.

By