Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τρεις μηχανές και το υλικό από τις κάμερες στο «μικροσκόπιο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

honda-varadero

Τρεις μηχανές έχουν εντοπιστεί και έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών, όμως τελικά φαίνεται πως η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά των δύο φερόμενων ως μελών της Χρυσής Αυγής είναι αυτή που βρέθηκε από την Αστυνομία στην Κάτω Κηφισιά.

Σύμφωνα με  tovima.gr πρόκειται για μία Honda Varadero της οποίας οι πινακίδες περιείχαν τον αριθμό 66. Τουλάχιστον περίεργες είναι ωστόσο οι πληροφορίες πως η μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί αλλά ο ιδιοκτήτης δεν είχε δηλώσει την κλοπή και τα ίχνη του έχουν χαθεί εδώ και δύο ημέρες.

Έχουν εντοπιστεί ακόμη δύο μηχανές, μία στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης και μια στο Μαρκόπουλο.

Εν τω μεταξύ οι αρχές εξετάζουν καρέ καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που κατέγραψαν την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο νεαρών το βράδυ της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που είδαν τα βίντεο έκαναν λόγο για «επαγγελματικό» χτύπημα από ψυχρό εκτελεστή, βάσει σχεδίου που θυμίζει «μαφιόζικες» πρακτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο διακρίνονται οι δράστες -όχι όμως και τα πρόσωπα τους που είναι καλυμμένα- να πλησιάζουν τα τέσσερα άτομα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην είσοδο και να πυροβολούν. Τα πρώτα πυρά δέχθηκε ο τέταρτος,  ο οποίος δεν τραυματίστηκε και διέφυγε τρέχοντας μέσα στο κτίριο. Στη συνέχεια ο εκτελεστής στόχευσε τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα, τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά. Αν και τραυματισμένος,  29χρονος έτρεξε κάθετα στη Λεωφόρο Ηρακλείου και λίγο μακρύτερα κατέρρευσε. Ο εκτελεστής δεν τον ακολούθησε αλλά πυροβόλησε τους άλλους δύο σχεδόν εξ επαφής και τους έριξε τη χαριστική βολή. Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα. \

(Visited 1 times, 1 visits today)
By