Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα νότια της χώρας

britain740_150214

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από τη θαλασσοταραχή που έπληξε κρουαζιερόπλοιο με 1.100 επιβάτες στη Μάγχη. Επιπλέον, ένας 77χρονος βρισκόταν με τη σύζυγό του στην αυλή τους στο Κέθρο του Κέρναρφον, όταν ένα δέντρο έπεσε και τον χτύπησε την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο κέντρο του Λονδίνου, μια γυναίκα οδηγός βρήκε τραγικό θάνατο στο αυτοκίνητό της: Οι άνεμοι «ξεκόλλησαν» κομμάτι τοίχου, το οποίο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό της. Αλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα.

Πάνω από 140.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ τα συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα για την αποκατάσταση των προβλημάτων: πλημμυρισμένοι δρόμοι, ξεριζωμένα δέντρα και ηλεκτροδότηση είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα.

Η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 129χλμ/ώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πόλη του Χάμσαϊρ 32 άτομα που δειπνούσαν σε εστιατόριο κινδύνευσαν να τραυματιστούν, όταν ο αέρας σκόρπισε στην κυριολεξία την τζαμαρία.

britain778_150214

Η επιτροπή αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Η αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας έχει εκδώσει 19 «κόκκινες» προειδοποιήσεις για πλημμύρες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς και άλλες περίπου 500 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλο το μήκος και πλάτος της Αγγλίας και της Ουαλίας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μικρή ύφεση το Σαββατοκύριακο, αλλά την επόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

britain800_1050214

 

By