Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρεις παράμετροι …ώθησαν την ΑΕΚ στην μεγάλη πρόκριση!

Η ΑΕΚ επικράτησε στο κλειστό της Γλυφάδας του Ρεθύμνου με 81-78 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με τον προπονητή της Βαγγέλη Ζιάγκο να τονίζει πως ήταν τρεις οι παράμετροι χάρη στις οποίες ήρθε η μεγάλη νίκη.

ÁÅÊ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Η πρώτη είναι η ψυχή που έβγαλαν στο παρκέ οι κιτρινόμαυροι. Η δεύτερη είναι η εκπληκτική παρουσία του κόσμου και η τρίτη η ομοιογένεια που υπάρχει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου: «Θα ήθελα να σταθώ σε τρεις παραμέτρους σχετικά με το ματς και την όλη προσπάθεια. Το ένα είναι η ψυχοσύνθεση και η ποιότητα της προσωπικότητας αυτών των παιδιών. Το δεύτερο είναι ο παράγοντας… κόσμος. Περάσαμε μία διετία όπου η σχέση μας με τον κόσμο πέρασε μία κρίση. Στην Β’ Εθνική ο δρόμος ήταν μοναχικός. Ανεβαίνοντας στην Α2 κάποιοι άρχισαν να ζεσταίνονται. Τώρα είναι προφανές ότι η σχέση μας με τον κόσμο γυρίζει ξανά σε εποχές που πρωταγωνιστούσαμε. Τον ευχαριστούμε για την σημερινή του παρουσία. Ο κόσμος έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η τρίτη παράμετρος σχετίζεται με την ομοιογένεια της ομάδας», ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συνέχισε:

«Μην ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα 15-20 ημερών. Ειδικά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό χρειάζονται πίστωση χρόνου για να αφομοιώσουν τις αρχές του παιχνιδιού μας και το σπουδαιότερο το ειδικό βάρος της φανέλας που φοράνε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό των δύο νικών στο Κύπελλο. Σίγουρα μας δίνουν αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας αλλά χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμα. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσεκτική διαχείριση συναισθημάτων».

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε: «Το πρώτο πράγμα που μας είπε ο κόουτς όταν μαζευτήκαμε ήταν η υπέρβαση. Πρέπει να κάνει ο καθένας την δική του υπέρβαση, από εμάς τους παίκτες, από τον φροντιστή μέχρι τον οποιοδήποτε. Νομίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ομάδα. Το Ρέθυμνο είναι πιο έτοιμο από εμάς και εμείς έπρεπε να βρούμε τρόπο να ανταποκριθούμε. Και αυτό το κάναμε με καρδιά και ψυχή. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Έχουμε δύσκολη συνέχεια».

Αγωνιστικά, ανατρέποντας στο δεύτερο ημίχρονο το εις βάρος της σκορ η ΑΕΚ επικράτησε με 81-78 και συνεχίζει στη διοργάνωση, όπου το ερχόμενο Σάββατο θα παίξει εκτός έδρας με τον Άρη με φόντο την πρόκριση στην οκτάδα του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι που είχαν και πάλι αρκετό κόσμο στο πλευρό τους είχαν καλύτερες επιλογές στο τέλος και έφτασαν στη νίκη πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 41-42, 64-60, 81-78

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 2, Κάιλς 16 (1), Σάκοτα 17 (4), Κασελάκης 12 (1), Πολυτάρχου 3 (1), Παπαδιονυσίου, Νίκολιτς 2, Ράιτ 10 (2), Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 2, Τσιάκος 3, Σαρικόπουλος 14.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 8 (1), Παναρετάκης, Κουμπούρας 9, Φριτζπάτρικ, Κάουνσιλ 23 (6/7 τρ.), Άλεν 8 (2), Καλαμπόκης 3 (1), Φαγέ 14 (2), Σίνης 2, Δουλγεράκης, Χείλαρης 3 (1), Κράβιτς 8.

By