Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τρεις προσφορές υπεβλήθησαν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το έργο θα αρχίσει να παραδίδεται σταδιακά από το 2014

ticket_oasaINTRASOFT – ΙΝΤRΑΚΑΤ, ΑΤΕΣΕ – ΜΕΤΚΑ, και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – LG CNS είναι οι τρεις εταιρείες που υπέβαλαν τελικές δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Κατόπιν τούτου, «το έργο εισέρχεται στην τελική φάση, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί εξ αρχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το ελληνικό δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να είναι σημαντικά, τόσο για τον ΟΑΣΑ, όσο και για το επιβατικό κοινό. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος για τον ΟΑΣΑ θα προκύψουν από το δραστικό περιορισμό της λαθρεπιβίβασης, καθώς θα τοποθετηθούν μπάρες στο μετρό. Επίσης, οφέλη θα προκύψουν από τον καλύτερο σχεδιασμό του μεταφορικού έργου, το βελτιωμένο έλεγχο των χρηματοοικονομικών του μεγεθών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ευέλικτων και ελκυστικών τιμολογιακών πολιτικών, καθώς και την ορθολογικότερη κατανομή των εσόδων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ανάλογα με το μεταφορικό έργο που έχουν προσφέρει. Οι επιβάτες θα ωφεληθούν με τις δικαιότερες χρεώσεις ανάλογα με τις αποστάσεις που θα διανύουν, την εξασφάλισή τους σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των καρτών, την ευκολία στην αγορά εισιτηρίων και φόρτιση καρτών σε πολλά σημεία πώλησης καθώς και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς.

Το έργο προβλέπεται να παραδίδεται σταδιακά κατά την περίοδο 2014-2015.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By