Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Τριγμοί» της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία

Συνεχίζονται οι εκρήξεις περιμετρικά του Ντονέτσκ

oukrania

Παρατεταμένες εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί από μια περιοχή στα βόρεια του Ντονέτσκ ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι βλέπει πυκνό καπνό στον ουρανό.

Οι εκρήξεις προέρχονταν από μια τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις αν και η ίδια η πόλη είναι στα χέρια των αυτονομιστών ανταρτών. Πηγές των αυτονομιστών είπαν ότι το αεροδρόμιο έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο. «Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη» πρόσθεσε.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε από πυρά στη διάρκεια της νύχτας στη Μαριούπολη, το πρώτο θύμα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα της ανατολικής Ουκρανίας. «Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις κάτοικοι της Μαριούπολης τραυματίστηκαν» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης σε ανακοίνωσή του.

Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είχαν νωρίτερα δηλώσει ότι η κατάπαυση του πυρός, είναι μέρος του ειρηνευτικού «οδικού χάρτη» για τον τερματισμό της πεντάμηνης σύγκρουσης.

By