Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Τρομοκρατημένος ο Σαμαράς» υποστηρίζει ο Τσίπρας

« Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική Μέρκελ με μεθόδους Μπαλτάκου» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras 2

Νέες βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στη συγκυβέρνηση μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής.

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι «διαφημίζει τον εαυτό του ως εγγυητή της σταθερότητας. Και απειλεί ότι αν δεν τον ψηφίσουμε θα πέσει ο ουρανός της αστάθειας στο κεφάλι μας» και για τον υπουργό Εξωτερικών ότι «διαφημίζει τον εαυτό του ως πιο εγγυητή της σταθερότητας από τον εγγυητή Σαμαρά. Και απειλεί κι αυτός ότι αν δεν τον στείλουμε στο ταβάνι του δέκα τοις εκατό θα πέσει να μας πλακώσει το ταβάνι της αστάθειας».

Και συνέχισε την επίθεσή του με αναφορά σε στίχους του Κώστα Βάρναλη σημειώνοντας ότι «νομίζουν ότι ο αχυρώνας τους φιλοξενεί το λαό, που για να θυμηθούμε τους στίχους του Βάρναλη, τον περνάνε για τον κυρ Μέντιο του Βάρναλη.

Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο, χάιντε σύμβολο αιώνιο. Έτσι νομίζουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε και τον βουλευτή Στάθη Παναγούλη και τις αναφορές του «ότι είμαι τρομοκράτης και θα συνεχίσω να σας τρομοκρατώ» λέγοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατεί τος κυβερνώντες και «και τους επίδοξους προαγωγούς της χώρας, και τους επίδοξους αγοραστές της Ελλάδας-οικόπεδο, και τους πολιτικούς προϊσταμένους στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες». Και συμπλήρωσε: «Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός, μας ταυτίζει με τρομοκράτες. Δεν έχει κι άδικο ο άνθρωπος. Όταν εφαρμόζεις πολιτική Μέρκελ με μεθόδους Μπαλτάκου, είναι φυσικό να σε τρομάζει η αριστερά. Όταν συνομιλείς με τον Κασιδιάρη με μεσάζοντα τον καλύτερό σου φίλο, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως τρομοκράτη. Όταν είσαι εσύ ο ίδιος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός, ηθικός τρομοκράτης του λαού, είναι φυσικό να μεταφέρεις στον αντίπαλο που φοβάσαι τις δικές σου ενοχές».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά του πρωθυπουργού και απαντώντας σε όσα του καταλόγισε τόσο στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 όσο και στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Μοιράζει επιδόματα φιλανθρωπίας και κατηγορεί εμάς για λαϊκισμό. Υπόσχεται να βρει εξήντα δισ. για χρεολύσια στους δανειστές και κατηγορεί εμάς για παροχολογία επειδή λέμε θα βρούμε 60 εκατομμύρια για τους αποκλεισμένους. Επειδή λέμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα χωρίς ρεύμα και χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Και την ίδια στιγμή : Συναλλάσσεται με τους ναζί, παίζει παιγνίδια με τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κάνει τη Βουλή οίκο εξυπηρέτησης των τοκογλύφων, υποτάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους στη θέληση της Μέρκελ, και κατηγορεί εμάς για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Μιλάει γλώσσα εμφυλίου, έχει επιχειρήματα εμφυλίου, παράγει και καταναλώνει εμπάθεια εμφυλίου, και κατηγορεί εμάς για διχαστικά κηρύγματα».

Αναφερόμενος τέλος στις δημοτικές εκλογές και στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα για τον οποίο δήλωσε σίγουρος ότι θα νικήσει, ο γνωστός για τα πράσινα συναισθήματά του πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαριτολογώντας ότι «και αυτό το πρωτάθλημα στον Πειραιά θα το πανηγυρίσω κι εγώ με τη καρδιά μου! Πρώτη φορά αριστερά και στον Πειραιά!».

«Στο δίλημμα Πατρίδα ή Μέρκελ.

Ανεξαρτησία ή μνημόνια

Ανατροπή ή υποταγή.

Η απάντηση είναι μία:

Πρώτη φορά αριστερά.

Στις 25 Μάη θα ανοίξει ο δρόμος για μια νέα Ελλάδα.

Θα νικήσουμε» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι η ομιλιά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή σε ανάμνηση της ημέρας νίκης κατά του φασισμού και του ναζισμού.

By